خوراک دادن آگاهانه دام

با خوراک دادن آگاهانه رشد بدن ، رشد بافت پستان و تولید شیر آینده را مدیریت کنیم…در این مقاله از سایت کارخانه خوراک دام کاووسی با شما هستیم درباره موضوع خیلی مهم ” خوراک دادن آگاهانه دام “

با خوراک دهی صحیح در گوساله های شیرخوار علاوه بر داشتن گوساله های با جثه بزرگتر بافت پستانی نیز تحت تاثیر میگیرد. زمانی که گوساله ها شیرخوار هستند ما فرصت طلایی و بدون بازگشت داریم تا رشد بدن و بافت پارانشیم پستان و در نتیجه تولید شیر در شیردهی اول را تحت تاثیر قرار دهیم.
بافت پارانشیم پستانی (تشکیل دهنده بافت ترشحی پستان در شیردهی) در زمان تولد بسیار ناچیز است و رشد این بافت در دوران شیرخوارگی توسعه میابد و در وزن ۱۰۰ کیلوگرم این مقدار به ۱۷-۳۰ گرم میرسد که این مقدار به سطح تغذیه بستگی دارد.

مقدار شیر تولیدی به طور مستقیم به تعداد سلول های اپیتلیال بستگی دارد و تاثیر آن بیشتر از اندازه پستان است. مقدار شیر تولیدی در نتیجه بزرگ شدن حجم پستان تا شیردهی پنجم افزایش میابد ولی افزایش اولیه تعداد سلول های پایه در سه ماه ابتدایی زندگی شکل میگیرد.

رشد بافت پستانی بر اساس مراحل مختلف زندگی در پیش از شیرگیری ۰-۳ ماهگی، پیش از بلوغ ۳-۹ ماه، دوران بلوغ ۹-۱۵ ماهگی، آبستنی و شیردهی صورت میگیرد.

نکته مهم دیگر نحوه رشد سلول های پستانی در دو ماه اول زندگی و پس از آن است:
بر اساس دیدگاه معمول تا ۳ ماهگی رشد بافت پستانی ایزومتریک (یکنواخت با رشد کلی بدن) است و پس از به صورت آلومتریک (سریع تر از رشد کلی بدن) است. این نحوه رشد تا ۹ ماهگی ادامه دارد. (البته این دیدگاه در مقالات جدید مورد تائید قرار نگرفته است)

سطح تغذیه در مراحل مختلف تاثیر گذار است.

در فاصله زمانی بعد از شیرگیری تا ابتدای بلوغ (۳-۹ماهگی) افزایش سطح تغذیه و عدم توجه به نسبت انرژی به پروتئین تاثیرات منفی بیشتری در تعداد سلول های پستانی و عملکرد تولیدی گاوهای شیری دارد.

پژوهش ها نتایج متفاوتی را در مورد تاثیر تغذیه و رشد بافت پستان ارائه کرده اند:

برخی پژوهش ها سطح بالای تغذیه و تاثیر آن بر روی رشد بافت پستان (بافت پارانشیمی و نه چربی) را مثبت در نظر میگیرند.
برخی پژوهش ها تاثیر تغذیه بالا رو به علت تجمع چربی در بافت پستان منفی د رنظر میگیرند.
برخی پژوهش ها اعلام کرده اند اگر تجمع چربی در بافت پستان افزایش یابد تاثیر بر مقدار بافت پارانشیمی ندارد و این دو بافت مستقل از هم رشد می کنند اگرچه نسبت آنها در کل بافت پستان کاهش میابد.

در کل افزایش سطح تغذیه در گوساله های شیرخوار سبب افزایش بافت پارانشیم در پستان میشود که در نتیجه افزایش تولید شیر را در پی خواهد داشت.

تجربه خود را درباره این نوشته به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید